Diskusia k fotografii
Nekončia ani náhodou. Najväčšia moja lokalita ešte nevydala ani 1 kúsok. A nedá sa povedať, že by nemali dobré podmienky.
Reagovať na správu
No super. Jozef teraz si Ty na ťahu.
Reagovať na správu
pekný kúsok
na mojich miestach stále nič
Reagovať na správu
No konečne Jožo Gratulujem!Neuveril by som,žeby si ich nenašiel Pekný kus.
Reagovať na správu
Tak tak, konečne. Čochvíľa už ich neuvidím, porast veternice ich ukryje.
Reagovať na správu
Osika, dub, rakyta a iné. Podľa Tvojich foto usudzujem, že chodíš pod betónový plot
Reagovať na správu
Nie,je to na okraji luky,kde už je svah naklonený na východ a je to aj dosť vlhké miesto.
Reagovať na správu
Nuz asi tazko, momentalne som na mieste, kde siroko-daleko neni ziadny les, ak neratam jeden umelo vysadeny. A kym dojdem domov, uz asi bude po nich. Tohto roku smrze prenecham inym...
Reagovať na správu
Jój, tak to máš smolu. To si zaletel až tak ďaleko? A je tam aspoň teplo?
Reagovať na správu
Az k Mníchovu. Je tu asi 70km iba rovina, v dialke vidno akurat Alpy. Aj tu je strasne sucho. Dufam ze doma poprsi a stihnem aspon Majovky.
Reagovať na správu
Az k Mníchovu. Je tu asi 70km iba rovina, v dialke vidno akurat Alpy. Aj tu je strasne sucho. Dufam ze doma poprsi a stihnem aspon Majovky.
Reagovať na správu
Tak si sa konečne dočkal, Jožko. Už aj na praženičku si nazbieral.
Reagovať na správu
Dočkal som sa Milka, tak veru. Dnes bolo repete na ďalšej lokalite s väčším úspechom
Reagovať na správu
Jožko dnes som prišiel z roboty
a chcel som demikát a všetky recepty
na nete stáli za prd, tak som za pár minút
čarovania vymyslel tento recept a stojí za to.
Všetko suroviny made in Slovakia vrátane smrčkovcov.
Budem musieť variť znova. Tu je recept:
Sušené smrčkovce české namočíme tak dve hrste do misky s vodou
na 1-2 hodiny. Suším menšie celé, alebo veľké na polovičky.
Do väčšieho hrnca si dáme tak pól masla a pridáme na koliečka
pokrájaný celý pór a podúsime ho, pridáme na menšie kocky nakrájané
zemiaky tak 6-7 ks a soľ, tiež chvíľku podusíme a ku koncu pridáme sladkú
mletú papriku, riadne zamiešame a pridáme rýchlo z kanvice na varenie
horúcu vodu celkovo tak 3 litre. Dochutíme soľou, ale opatrne, bacha na bryndzu.
Keď sú zemiaky uvarené, zoberieme ponorný mixér a všetko dôkladne
rozmixujeme. Pridáme smrčkovce čo sme dali máčať do misky aj s vodou.
necháme variť tak 20 minút. Medzitým si nakrájame dve cibule na kolieska
a iba na polovice prerežeme a rozdrolíme a nakrájame si slaninku takú mäskovú
na kocky cca 7x7x mm. Slaninu dáme na panvicu a opražíme trošku a po chvíľke
pridáme nakrájanú cibuľu a opražíme pomaličky úplne do hnedasta a chrumkava.
Do polievky pridáme bryndzu ja dávam hodne 300-400g a málinko zavaríme a dôkladne ju rozmiešame varechou. Pridáme orestovanú slaninku s cibuľkou a kyslú smotanu tak 400 ml rozmiešame a vypneme. Môže sa to ešte urobiť aj tak, že dáme variť o 2 zemiaky viac a časť uvarených zemiakov potom sitkom vyberieme a pridáme ku koncu. Prajem dobrú chuť, potom mi napíšte či chutilo, vymyslel som to dnes po práci a mňamky...
Reagovať na správu
Váš názor alebo poznámka
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.
Informácie o fotografii
Autor fotografie:
Ing. Jozef Kovaľ
Kvalita:
Výborná jedlá huba
Čas a miesto:
11. 04. 2015, Snina
Popis:
Konečne sa čosi ušlo aj nám, sninčanom. 30 kúskov na začiatok potešilo.
Identifikácia:
Podľa makroskopických znakov
Identifikoval Ing. Jozef Kovaľ (JOKO)
Exsikát neexistuje
Ďalšie informácie:
ID: 514844; Zverejnené: 11. 04. 2015, Model:COOLPIX S2800; Clona:f/3.2; Čas:10/300s; Blesk:Nie; Ohnisková vzdialenosť:4600/1000mm (35mm ekvivalent: 26)
Zaradené:
Užitočné linky:
Ďalšie fotografie