Úvodná stránka » Diskusné fóra » Diskusie o hubách »

Hríb zrnitohlúbikový


portret

pecyy 10.7.2008 16:26

Viete preco nie je vhodny na susenie?
Skusil som ho vysusit a je to na pohlad a vonu jedle.

Reagovať na správu

portret

šuvo moderátor, atlasár 10.7.2008 16:34

Neviem o tom, že by nebol vhodný na sušenie. Suším ho už dlhé roky a som spokojný...

Reagovať na správu

portret

pecyy 10.7.2008 16:39

Pise sa o tom na tejto stranke v atlase hub.
Vdaka za nazor.

Reagovať na správu

portret

Miroslavko 10.7.2008 21:16

Ja ich mám tiež už niekoľko rokov priebežne nasušené.

Reagovať na správu

portret

Vojto PN 10.7.2008 21:57

Šuvko máš úplnú pravdu a tie čo nosíme z Oravy bývajú zdravé!!! Už sa teším na túto sezónu.

Reagovať na správu

portret

Rados3berny 10.7.2008 21:29

Je to napísané v "poznámke" od Standu Jiráska. Je to len preklep, nič viac.
Ja na "modráky" nedám dopustiť

Reagovať na správu

portret

Vepor 10.7.2008 21:35

Súší sa v pohode

Reagovať na správu

portret

Husi moderátor, atlasár 10.7.2008 22:25

Úplne bez problémov sa môže sušiť. Len netreba podceňovať to dobré prevarenie.

Reagovať na správu

portret

pecyy 11.7.2008 10:24

Vdaka,vdaka,vdaka

Reagovať na správu

portret

Mirka (junior užívateľ) atlasár 11.7.2008 11:49

mne v kapustnici sušené modráky chutia oveľa viac ako smrekové

Reagovať na správu

portret

maroš atlasár 11.7.2008 11:54

Suším ho roky,a v našej rodine je dokonca obľúbenejší ako hríby dubové a smrekové.

Reagovať na správu

portret

martin burian atlasár 11.7.2008 15:45

suším niekoľko rokov " zrnitáče "
zatiaľ nevidím žiadny problém, len
tepelnú úpravu aspoň 30min. si myslím.

Reagovať na správu

portret

fugi 11.7.2008 20:32

suhlasim,dobre sa susia lebo su tvrde/tuhe/hutne a malo cervave,nezoschnu tak ako smrekove,ale ak nemusim neberiem ich pre obcasnu zvysenu reakciu mojeho trav.ustrojenstva na ich pozitie - ale nic dramaticke,takze som za - susit

Reagovať na správu

portret

pecyy 11.7.2008 23:24

Vseci ste super vdaka

Reagovať na správu

portret

serpico atlasár 12.7.2008 00:10

21.5.2008 09:44
Odosielateľ: Standa Jirásek
Predmet správy: Re: ?
Text správy: Potřebuje delší tepelnou přípravu z důvodu jedovatosti za syrova a také je dosti tuhý (což může u některých lidí způsobit i žaludeční nevolnost) a neesteticky vypadá v pokrmu díky své barvě. Proto jej někteří autoři nedoporučují. Jenže totéž je psáno i u křemeňáku a dalších černajících hub. Já jej osobně suším, protože mi barva nevadí a stejně i sušené houby dělám dostatečně dlouhou dobu.


Pôvodná správa:
> Standa, zdravim Ta.
> Prosim Ta, v poznamkach ku -Hrib zrnitohlubikovy- pises- Není vhodný k sušení.
> Prosim Ta, ozrejmi mi to blizsie.
> Dakujem serpico

Reagovať na správu

portret

danas001 15.7.2008 09:49

Nepoznám jediný rozumný a čímkoľvek podložený dôvod na to, že by nebol vhodný na sušenie. Zbieram a suším ho odmalička, dokonca je to môj najobľúbenejší a podľa mňa najchutnejší hríb. Ničomu sa tak nepoteším, ako nádhernému exempláru hríba zrnitohlúbikovitého. U nás sa mu hovorí červenák a je to veľmi uznávaný hríb, dokonca viac ako hríb smrekový, či dubový. Vždy sa sušil osobitne a osobitne sa aj odkladal do pohárov a používal sa na významné jedlá ako vianočná kapustnica a podobne. Preto ho môžem len odporučiť. Je to kvalitou, chuťou a farbou jeden z najlepších a najkrajších hríbov.

Reagovať na správu

portret

Miroslavko 15.7.2008 17:48

Nuž a ku tomuto všetkému môžem doporučiť ešte pre tých, čo nevideli tieto moje videá :

http://uk.youtube.com/watch?v=WC-hNlC xes...

http://uk.youtube.com/watch?v=yhf1uu8 dC-...

Reagovať na správu

portret

mlhoš 16.7.2008 09:19

Neviem odkiaľ si nabral že modráky sú nevhodné na sušenie. Sušené sú aromatickejšie ako dubáky a teda naozaj vhodné do kuchyne. Výborné sú i ako náhrada uchovca bazového do čínskej kuchyne.

Reagovať na správu