Hríb zrnitohlúbikový
pecyy 10.7.2008 16:26
Viete preco nie je vhodny na susenie?
Skusil som ho vysusit a je to na pohlad a vonu jedle.
šuvo moderátor, atlasár 10.7.2008 16:34
Neviem o tom, že by nebol vhodný na sušenie. Suším ho už dlhé roky a som spokojný...
Vojto PN 10.7.2008 21:57
Šuvko máš úplnú pravdu a tie čo nosíme z Oravy bývajú zdravé!!! Už sa teším na túto sezónu.
Rados3berny 10.7.2008 21:29
Je to napísané v "poznámke" od Standu Jiráska. Je to len preklep, nič viac.
Ja na "modráky" nedám dopustiť
Husi moderátor, atlasár 10.7.2008 22:25
Úplne bez problémov sa môže sušiť. Len netreba podceňovať to dobré prevarenie.
Mirka (junior užívateľ) atlasár 11.7.2008 11:49
mne v kapustnici sušené modráky chutia oveľa viac ako smrekové
maroš atlasár 11.7.2008 11:54
Suším ho roky,a v našej rodine je dokonca obľúbenejší ako hríby dubové a smrekové.
martin burian atlasár 11.7.2008 15:45
suším niekoľko rokov " zrnitáče "
zatiaľ nevidím žiadny problém, len
tepelnú úpravu aspoň 30min. si myslím.
fugi 11.7.2008 20:32
suhlasim,dobre sa susia lebo su tvrde/tuhe/hutne a malo cervave,nezoschnu tak ako smrekove,ale ak nemusim neberiem ich pre obcasnu zvysenu reakciu mojeho trav.ustrojenstva na ich pozitie - ale nic dramaticke,takze som za - susit
serpico atlasár 12.7.2008 00:10
21.5.2008 09:44
Odosielateľ: Standa Jirásek
Predmet správy: Re: ?
Text správy: Potřebuje delší tepelnou přípravu z důvodu jedovatosti za syrova a také je dosti tuhý (což může u některých lidí způsobit i žaludeční nevolnost) a neesteticky vypadá v pokrmu díky své barvě. Proto jej někteří autoři nedoporučují. Jenže totéž je psáno i u křemeňáku a dalších černajících hub. Já jej osobně suším, protože mi barva nevadí a stejně i sušené houby dělám dostatečně dlouhou dobu.
Pôvodná správa:
> Standa, zdravim Ta.
> Prosim Ta, v poznamkach ku -Hrib zrnitohlubikovy- pises- Není vhodný k sušení.
> Prosim Ta, ozrejmi mi to blizsie.
> Dakujem serpico
danas001 15.7.2008 09:49
Nepoznám jediný rozumný a čímkoľvek podložený dôvod na to, že by nebol vhodný na sušenie. Zbieram a suším ho odmalička, dokonca je to môj najobľúbenejší a podľa mňa najchutnejší hríb. Ničomu sa tak nepoteším, ako nádhernému exempláru hríba zrnitohlúbikovitého. U nás sa mu hovorí červenák a je to veľmi uznávaný hríb, dokonca viac ako hríb smrekový, či dubový. Vždy sa sušil osobitne a osobitne sa aj odkladal do pohárov a používal sa na významné jedlá ako vianočná kapustnica a podobne. Preto ho môžem len odporučiť. Je to kvalitou, chuťou a farbou jeden z najlepších a najkrajších hríbov.
Miroslavko 15.7.2008 17:48
Nuž a ku tomuto všetkému môžem doporučiť ešte pre tých, čo nevideli tieto moje videá :
http://uk.youtube.com/watch?v=WC-hNlC xes...
http://uk.youtube.com/watch?v=yhf1uu8 dC-...
mlhoš 16.7.2008 09:19
Neviem odkiaľ si nabral že modráky sú nevhodné na sušenie. Sušené sú aromatickejšie ako dubáky a teda naozaj vhodné do kuchyne. Výborné sú i ako náhrada uchovca bazového do čínskej kuchyne.