Úvodná stránka » Diskusné fóra » Konzumácia a kuchynská úprava húb »

Huby plné chrobákov


portret

TK1991 13.7.2017 21:54

Zdravím, pri akých podmienkach začínajú byť huby plné chrobákov alebo čoho sa držať aby som zakaždým keď vstúpim do lesa nenachádzal huby plné iných živočíchov? môže sa mi k tomu niekto vyjadriť prípadne mi sem hodiť nejaký zdroj ktorý mi to objasní? som začiatočník a neviem kde robím chybu. ďakujem

Reagovať na správu

portret

rudolf2 pokročilý 14.7.2017 07:15

Asi si treba najprv ujasniť názvoslovie.
Napríklad čo si predstavujete pod pojmom "chrobáky" a čo pod pojmom "iné živočíchy"?

Reagovať na správu

portret

ivetatom pokročilý 14.7.2017 09:16

slizniakAsi červíky a slizniaky. Je fakt, že najprv bolo v kúpeĺoch teplo a všetko bolo červivé a obžraté od slizniakov. Teraz tam trikrát denne prší, ale slizniaky sú stále hladné a najmä hríby siné, kozáky hrabové, ale aj hríby dubové a zrnitohlúbikové sú stále červivé.
OBR 625077 Aj z Hygrocybe pri sušení vypadalo kvantum červíkov

Reagovať na správu

portret

Peško 15.7.2017 14:36

"Chyba" je na strane chrobákov a iných živočíchov , môžeme to len akceptovať, resp. sa s tým zmieriť. Na jar a v lete sú (napríklad) dubáky spravidla červivejšie, ako v chladnej jeseni. Aj v lete som síce zbieral zdravé dubáky, ale vtedy ich bola veľa, asi nestačili všetky očervivieť.

Reagovať na správu