Úvodná stránka » Diskusné fóra » Konzumácia a kuchynská úprava húb »

Modráky


portret

roulage 24.12.2016 09:45

Tento rok bol na modráky celkom hojný. Tak som ich zbieral a poviem vám, takú chutnú hubu len tak človek nenájde. Som milo prekvapený a mýtus o nevhodnosti do kuchyne či nestráviteľnosti je len mýtus. Samozrejme že dodržiavam dostatočnú tepelnú úpravu. Sú fantastické, či zamrazené alebo aj sušené. Sestra ich zbiera 20 rokov a nikdy sa nič nedialo

Reagovať na správu

portret

Palo70+ 24.12.2016 10:34

Záhoráckych modrákov (suchohríb hnedý) bolo toho roku veľmi málo.

Reagovať na správu

portret

hrbik 25.12.2016 12:20

Ale niekde tieto suchohríby volajú aj poddubáky.

Reagovať na správu

portret

maroš atlasár 24.12.2016 11:54

Je to jedna z najchutnejších húb,hlavne do kyslých smotanových polievok a omáčok.

Reagovať na správu

portret

rebrut 24.12.2016 12:15

Tak veru, do kapustnice dávam len modráky, tie mi tam chutia najviac.

Reagovať na správu